Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FESTIVAL POVODOM JESENJEG EKVINOCIJA OKUPIO BROJNE POSJETITELJE IZ VISOKOG, BIH I CIJELOG SVIJETA

Jedinstveni Arheološko-turistički park „Ravne 2“ i stotine razdraganih i energijom ispunjenih posjetilaca iz Visokog, Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta, ove subote, 22.septembra 2018.godine je zajednički, uz muziku, ples, pozitivnu energiju i druženje, dočekalo jesen, tačnije jesenji ekvinocij.

Festival povodom dolaska jeseni i jesenjske ravnodnevnice, bio je prilika za posjet parku „Ravne 2“, ali i uživanje i degustaciju, kako tradicionalnih bosanskih proizvoda, tako i bosanske kafe iz najveće džezve na svijetu. Uz pomenuti vid uživanja, na pozornici parka „Ravne 2“ upriličen je i muzičko-plesni program, pa su prisutne zabavljali Hare Krishna iz Sarajeva, zatim mađarski muzičari uz izvedbe šamanskih pjesama, te na kraju Accoustic Duo iz Visokog, koji čine Abas i Amina.

Uz degustacije i prigodan program, organiziran je i još jedan u nizu sajmova, na kojima su bili ponuđeni kristali, minerali, drago kamenje, raznorazni suveniri i nakit, kao i organska hrana.

Na samom kraju programa prisutni su se uputili prema dijelu u kojem se nalazi nova, multimedijalna konferencijska sala, ispred koje je zapaljena velika logorska vatra.

Svi prisutni, koji su ovu subotu odlučili provesti u parku „Ravne 2“, sa sobom nose samo pozitivne impresije, a mi smo zabilježili i dio atmosfere sa festivala povodom Jesenjeg ekvinocija, koje vam donosimo u našoj fotogaleriji.

Related Video

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 24 septembar 2018 08:51
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved