Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DIREKTORICA OŠ „KULIN BAN“ AZRA ŽOLJA POHVALILA TRUD I BROJNE SADRŽAJE KOJE NUDI FONDACIJA U PARKU „RAVNE 2“

Osnovna škola „Kulin ban“ iz Visokog je prva škola koja se odlučila na korištenje nove multimedijalne sale koja je izgrađena u sklopu parka „Ravne 2“. Oglednom času iz njemačkog jezika koji je održan ovog četvrtka (4.oktobar) prisustvovala je i direktorica škole Azra Žolja koja je pohvalila napore Fondacije, kao i brojne sadržaje parka „Ravne 2“.

- Odlučili smo se iskoristiti pogodnosti koje nam je ponudila Fondacija, odazvati se dr. Osmanagiću i njegovom timu i organizirati nastavu u prirodi. Lijep spoj ugodnog s korisnim smo napravili danas, jer smo o turizmu govorili upravo na jednom turističkom mjestu. Inače, za naše učenike je ovo poseban dan, pored oglednom časa za devete razrede tu su u učenici petih razreda koji su imali izlet, ali i ponavljanje gradiva u prirodi, dok je jednom našem učeniku i rođendan, pa smo ovu priliku iskoristili i da organizujemo rođendansku zabavu. Lijepo je da imamo priliku svi zajedno boraviti u prirodi, ali i podržati jednu druge, Fondacija obrazovanje,a mi Fondaciju. – istaknula je direktorica OŠ „Kulin ban“, Azra Žolja.

Osvrnula se i na brojne nove sadržaje park „Ravne 2“ te nam kazala kako učenici njene škole itekako mnogo vremena provode u predivnom ambijentu ovog jedinstvenog parka.

- Park jako često posjećujemo, dolazili smo s učenicima na koncerte, projekcije filmova, često organizujemo i školske aktivnosti u parku i ovo mjesto nam nudi jedinstvenu priliku da djecu izvedemo iz učionica, uljepšamo im školsko vrijeme, ali i da podržimo inovativni rad, jer ovo što smo danas imali nije običan ogledni čas, već jedna vrsta inovacije. – zaključila je direktorica.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved