Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

UČENICI ODUŠEVLJENI NASTAVOM U PRIRODI, ALI I SADRŽAJIMA KOJE NUDI PARK „RAVNE 2“

Ogledni čas u parku „Ravne 2“ bio je prilika i da čujemo mišljenje učenika o ovom jedinstvenom prostoru na našem podneblju, kao i da čujemo koliko često posjećuju arheološka i turistička nalazišta oko Visokog.

- Ovaj put smo izašli iz škole i učionica i na taj način pokazali da se na zabavan način može učiti o svemu onome o čemu učimo i u školi. Ovo je baš jedinstvena prilika da nešto novo naučimo na novi način i jako nam je bilo lijepo. – kazala nam je Lamija Hadžimehmedagić, učenica devetog razreda OŠ „Kulin ban“ Visoko.

U njenom društvu je bio i još jedan učenik devetog razreda ove škole.

- Veoma sam se obradovao ovom načinu časa njemačkog jezika, jer mnogo naše djece, mislim na djecu iz Visokog, ne zna za bogatstva i ljepote koje ima naš grad. Mislim da je ovo super potez u polju obrazovanja. – kazao nam je Jusuf Bukva.

Inače, pomenuti učenici i pored nastavnih aktivnosti, česti su posjetioci parka „Ravne 2“, ali i drugih lokacija na kojima radi Fondacija.

- Često dolazimo i pored nastave, dovodimo prijatelje koji nisu iz Visokog i pokažemo im s ponosom ovo bogatstvo koje imamo na svega nekoliko minuta od samog središta grada. Lijepo je uređeno, ima mjesta za šetnju, edukaciju, zabavu i mislimo da je itekako namijenjeno i za nas mlade. Opcija je umjesto kafe u gradu, prošetati se, doći u prirodu s prijateljima, što je mnogo zdravije i ljepše. – kazali su nam na kraju Lamija i Jusuf.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved