Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

UČENICI OŠ „KULIN BAN“ NA OGLEDNOM ČASU U PARKU „RAVNE 2“

Prednosti nove multimedijalne sale u sklopu parka „Ravne 2“ počinju koristiti i visočki učenici, tačnije učenici Osnovne škole „Kulin ban“ koji su ovog četvrtka (4.oktobar) u parku „Ravne 2“, kao i novoj sali imali ogledni čas iz njemačkog jezika.

Bila je ovo prilika i za razgovor s nastavnicom Amrom Ohran, koje se odlučila učenicima ponuditi neke nove, inovativne metode učenja, ali i odmora i zabave.

- OŠ „Kulin ban“ inače spada u škole koje su prilično inovativne u izvođenju nastave, pa smo tako danas odlučili napustiti prostorije škole, iskoristiti velikodušnost Fondacije i dovesti učenike u novu salu i ovaj predivni park. Upravo nam se i školska tema nekako poklopila, a tema je turizam, pa smo sve to htjeli ponoviti, ali i vezati za Visoko, koje je u turističkoj ekspanziji. – kazala nam je nastavnica Ohran.

Učenici su ovom prilikom vidjeli kako se nastava može obavljati i van škole i na terenu, te kako se koriste inovativne metode i lijepo uklapaju u ambijent Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, kao i multimedijalne sale u sklopu parka.

Zadnje ažuriranje subota, 06 oktobar 2018 20:24
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved