Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

VELIKI GRAĐEVINSKI RADOVI NA LOKALITETU RAVNE S CILJEM POBOLJŠANJA TURISTIČKE INFRASTRUKTURE

Iako je turistički dio sezone u „Bosanskoj dolini piramida“, barem onaj dio kada su u pitanju najveće posjete, iza nas, građevinska sezona kao da je počela. Ove srijede (10.oktobar) na lokalitetu Ravne smo zabilježili veliki broj građevinskih mašina, te radove u punom jeku, a radovima pogoduje i izuzetno lijepo i toplo vrijeme za ovo doba godine.

U pitanju su radovi na pripremi dijela puta koji će voditi prema izletištu Ravne, te spajanjem sa tim dijelom omogućiti formiranje pješačke zone pored ulaza u tunel Ravne, što će brojnim posjetiocima iz cijelog svijeta, omogućiti još bolji i sigurniji dolazak na lokalitete na Ravnama.

Nakon što je asfaltiran veliki dio puta od Lađica pa do Ravni, Služba za ekonomski razvoj Općine Visoko u saradnji s Fondacijom realizira i pripremu za asfaltiranje puta prema izletištu Ravne. Vrijednost projekta je 100.000 KM, a u prvoj fazi će biti realizirano 300 metara puta širine 5 metara, te će biti nastavljeno nasipanje puta prema Ravnama, koji bi trebao biti asfaltiran u narednoj godini.

Osim projekta čija realizacija je u toku, u narednom periodu nastavit će se poboljšavanje turističke infrastrukture na najposjećenijem dijelu u Visokom, lokalitetu Ravni, pa nas tako u narednim danima i mjesecima očekuje i asfaltiranje prilaza Parku „Ravne 2“, gradnja kružne komunikacije prema Ljekovitoj šumi, kao i radovi oko tunela Ravne, a na proljeće se očekuje i spajanje svih ovih dijelova sa putem Visoko – Kakanj, čime će biti zaokružena izgradnja putne infrastrukture na ovom dijelu, te poboljšani uvjeti za dolazak i boravak svih posjetilaca.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 11 oktobar 2018 20:05
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved