Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

AUSTRIJANAC ANDREAS NUSBAUMMULLER ZBOG PIRAMIDA U VISOKO DOLAZI OD 2012.GODINE

Austrijanac Andreas Nusbaummuller u Visoko i „Bosansku dolinu piramida“ dolazi još od 2012 godine, a ovih dana sa grupom Austrijanaca ponovo je u posjeti svim lokalitetima na kojima radi Fondacija. Andreasa smo sreli sa svojom grupom, te vodičem Fondacije Sanelom Silajdžićem, a u kratkom razgovoru nam je otkrio šta je to što ga je privuklo u Visoko, te kakva je razlika između lokaliteta 2012.godine i danas.

- U Visoko i „Bosansku dolinu piramida“ dolazim od 2012.godine, jer sam o tome dosta čitao, a i prije samog dolaska ovamo posjećivao sam druga energetska mjesta širom planete. Kada sam čitao o bosanskim piramidama ponukalo me da dođem sa grupom i to i sam vidim. Nakon tog prvog dolaska 2012.godine ni sam ne znam koliko puta godišnje posjetim Visoko i Bosnu i Hercegovinu. – priča Andreas.

Kao i za brojne druge posjetitelje, energija piramida je najvažniji razlog zašto se vraća u Visoko.

- Ljudi osjete energiju piramida i kada se već nalazite kod potencijalnih energetskih mjesta, tijelom možete apsorbirati tu energiju. Energija je važna i za zdravlje ljudskog organizma, ali i za spiritualna iskustva. Također, na ovom mjestu mogu se otvoriti i nove spoznaje, neka vrata za neka znanja o kojima uopće nismo znali, neka drugačija znanja i spoznaje od ovih koje poznajemo. – kaže Andreas.

Na kraju nam je otkrio i kako se vidi ogroman napredak prilikom svakog novog dolaska u Visoko i na arheološke i turističke lokacije.

- 2012.godine nije bilo skoro ničega, postojao je obični ulaz u tunel, a danas imamo jedan jako uređen ulaz, zatim oko ulaza uređenu infrastrukturu, parking, a posebno mi je drago da je interes posjetilaca iz cijelog svijeta iz godine u godinu sve veći, o čemu govore i brojne posjete. S druge strane prilikom mog prvog dolaska nije postojao Muzej Fondacije, nije bilo Parka „Ravne 2“, a danas imamo jedan predivan park i lijepo uređen muzej. Žao mi je što još uvijek vodeći stručnjaci iz nauke ne žele da priznaju sve ovo što se dešava i što je pronađeno u Visokom, a kada se to desi, siguran sam da će hiljade i hiljade posjetilaca iz cijelog svijeta doći u Visoko. – kazao nam je na kraju Andreas Nusbaummuller.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 11 oktobar 2018 20:13
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved