Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NAIDA, DAVUD, DORJAN, MIRZA I SANDI SA KOLEGAMA IZ TAEKWONDO KOLEKTIVA UŽIVALI U PARKU „RAVNE 2“

Ove nedjelje novi polaznici Taekwondo kolektiva „Bosna“ imali su priliku uživati u izletu u park „Ravne 2“. Tu su bili mališani iz Visokog, ali i okolnih gradova, njih preko stotinu, a za neke je ovo bio prvi dolazak u park „Ravne 2“ i općenito na arheološke i turističke lokacije Fondacije. Nakon ugodnog druženja u prirodi, sklapanja novih poznanstava, ali i učenja, mališani su bili oduševljeni ovakvim izletom.

- Već 3-4 godine treniram taekwondo, zeleni sam pojas, a ovaj način druženja i ovakvi izleti su nešto što krasi naš kolektiv, i što nam dođe kao prilika i za druženje, učenje, ali i sklapanje novih prijateljstava. Do sada nisam imao priliku biti u parku „Ravne 2“, ali nakon ovog dolaska sigurno ću ispričati doživljaje svojim prijateljima i porodici, i sigurno ćemo doći ponovo i mimo ovih izleta. – kazao nam je Dorjan Zlošić iz Vareša.

Među članovima kolektiva bio je i državni prvak, Davud Mešinović iz Moštra.

- Osam godina treniram, a ove godine sam postao i državni prvak. Što se tiče ovakvih izleta u prirodu, mislim da su pun pogodak, a ja sam već nekoliko puta bio u prilici obići ovaj predivni park. – kazao nam je Davud.

Sandi Brkić iz Breze i Mirza Čakal iz Podlugova novi su članovi kolektiva, a izlet u park „Ravne 2“ bio im je i prva prilika za posjet ovom parku, kao i drugim lokalitetima Fondacije. Nisu krili svoje oduševljenje viđenim, te su nam kazali kako će svoje impresije prenijeti i svojim porodicam i prijateljima, te i sa njima doći u Visoko.

- Ja treniram nekoliko mjeseci u ovom kolektivu, i jako mi se dopala ideja o izletu u park „Ravne 2“. Ovdje sam čest gost, dođem sa svojom porodicom, svojim prijateljima, a bila sam i sa školskim kolegama. Ovo je prelijepo mjesto, koje nam nudi brojne sadržaje, tako da ću i ubuduće često dolaziti. – kazala nam je Naida Lendžer.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved