Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

VRIJEDNI UPOSLENICI FONDACIJE ANGAŽIRANI NA RADOVI U PARKU „RAVNE 2“, NOVOOTVORENIM TUNELIMA KAO I MULTIMEDIJALNOJ SALI

Pored obimnih građevinskih radova koji se već neko vrijeme dešavaju na lokalitetu Kompleksa „Ravne“, vrijedni radnici Fondacije također imaju pune ruke posla.

Jedna grupa radnika angažirana je na održavanju i uređenju postojećih sadržaja i lokacija, pa su tako aktuelni radovi na održavanju parka „Ravne 2“, tačnije na redovnom košenju trave, ali i na onim jesenskim radovi, odnosno uklanjanju i čišćenju lišća, te redovnom održavanju kompletnog parka.

S druge strane, na lokaciji novih tunela koji se nalaze iznad parka „Ravne 2“, angažirani su također radnici Fondacije, a trenutno su u toku radovi na postavljanju zaštite, odnosno zagrađivanju ulaza u tunele, te postavljanju vrata, zbog sigurnosti. Radnici su angažirani i na unutrašnjim radovima, pa je tako proširen sam ulaz u nove tunele, a radovi su aktuelni i na unutrašnjim prostorijama, koje su ove sezone pronađene tokom volonterskih radova.

Pored radova na čišćenju parka, te navedenih radova na novootvorenim tunelima, planiramim tokom teku i radovi na opremanju Multimedijalne konferencijske sale u parku „Ravne 2“, pa su tako trenutno u toku radovi na podnoj izolaciji, tačnije postavljen je estrih, a uskoro će biti postavljeni i portali, prozori i vrata, te sala biti zatvorena, a nakon toga slijede i oni završni radovi, opremanja sale, koja će u budućnosti biti korištena za brojne sadržaje koji nas očekuju u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“.

Zadnje ažuriranje subota, 20 oktobar 2018 05:43
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved