Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

EKIPA BHRT-A SNIMALA EMISIJUU BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

U Visokom je ovog petka (19.oktobar) boravila ekipa BHRT (Bosanskohercegovačke radio-televizije), a povod dolaska je snimanje novog serijala emisija o turizmu u Bosni i Hercegovini, dok je za prvu destinaciju izabrano upravo Visoko.

Pored nacionalnih spomenika koji se nalaze u Visokom, te vjerskih objekata i muzeja, neizostavni dio ove emisije je i Bosanska dolina piramida, odnosno Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i Arheološko-turistički park „Ravne 2“, a domaćini ekipi BHRT-a bili su Mahir Hadžiahmetović iz Upravnog odbora Fondacije, koji je govorio o Fondaciji, načinima istraživanja, te samom funkcionisanju, te Azra Zubić Ohran, programska direktorica parka „Ravne 2“.

Prema riječima ljudi iz ekipe BHRT-a koja je snimala emisiju o turističkim potencijalima Visokog, emisija o turizmu u Bosni i Hercegovini je novi projekat državne televizije, trajanje je 25 minuta, a nakon obilaska turističkih destinacija, uskoro bi trebalo početi i emitovanje emisije, odnosno uskoro Visoko i Bosansku dolinu piramida možemo očekivati u novom serijalu BHRT-a.

Zadnje ažuriranje subota, 20 oktobar 2018 06:27
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved