Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OTVORENJE NOVIH PUTEVA – IZJAVE: KEMAL MUŠINBEGOVIĆ, VISOČKI ZASTUPNIK U SKUPŠTINI ZDK

Kemal Mušinbegović je u proteklom mandatu bio jedan od najaktivnijih visočkih zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a veliki broj inicijativa, bio je vezan i za projekat istraživanja u Bosanskoj dolini piramida. Prilikom otvorenja novih puteva u Kompleksu „Ravne“ razgovarali smo i sa Mušinbegovićem o projektima koji su realizirani.

- Naša ekipa je obećala neke stvari i evo i ispunili smo ih. Međutim, tu ne treba stati, treba zajednički nastaviti raditi sa predstavnicima Općine Visoko, i truditi se i da se drugi projekti realizuju. Već vam je poznato da sam lično, kao i kolege, imao veliki broj inicijativa, od kojih su mnoge i usvojene, kao i realizovane. Ostala je inicijativa o proglašenju Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, parkom od kantonalnog značaja, i bez obzira što je naš mandat završen, uvjeren sam da će i ta inicijativa, odnosno takav oblik, uskoro dobiti zeleno svjetlo i biti usvojena, a samim tim Fondaciji, dr. Osmanagiću i parku „Ravne 2“ odato priznanje. Od ove jeseni nakon inicijative, Visoko ima i odjeljenje turističkih tehničara u sklopu Mješovite srednje škole, i to je jedna od inicijativa, koja je itekako vezana uz ovaj projekat, ali i cjelokupni turistički razvoj. – pojasnio nam je Mušinbegović

Iako je mandat u Skupštini ZDK skoro pa završen, tu su brojni projekti za budućnost, na kojima će se raditi i koji će biti na dnevnim redovima Skupštine.

- Treba nastaviti raditi. Ima još mnogo projekata, mnogo stvari koje je potrebno uraditi, ali i koje je moguće uraditi. Treba prije svega staviti društveni interes na prvo mjesto, i Visoko, projekat, a samim tim i kanton i država će nastaviti da se razvijaju. – kazao nam je Mušinbegović.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved