Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OTVORENJE NOVIH PUTEVA – IZJAVE: HIMZO SMAJIĆ, MINISTAR POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA ZDK

Otvorenje novosagrađenih putnih pravaca u Kompleksu „Ravne“ bilo je prilika i za kratku izjavu ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona, Himze Smajića.

- Ovdje sam bio u februaru 2018.godine i od tada je dosta toga urađeno na uređenju ovog turističkog kompleksa koji prema svim podacima ima najviše posjetilaca na području Zeničko-dobojskog kantona. Naše ministarstvo je bilo prisutno kroz određene saglasnosti, te korištenje šumskog zemljišta. Vidimo da je mnogo toga urađeno zahvaljujući sredstvima Vlade Zeničko-dobojskog kantona i drago mi je što sam danas imao priliku uvjeriti se u sve to. – kazao je ministar Smajić.

Na kraju je obećao da će se i dalje, u skladu sa svojom pozicijom i mogućnostima, zalagati za projekat u Visokom.

- Ukoliko ostanemo na ovim pozicijama na kojima smo bili, ova Vlada će nastaviti sa podrškom projektu i siguran sam da ćemo i dalje imati razloga za dolaske u Visoko i ovakve svečanosti. – istaknuo je ministar Himzo Smajić.

Zadnje ažuriranje petak, 02 novembar 2018 18:06
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved