Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OTVORENJE NOVIH PUTEVA – IZJAVE: MIRALEM GALIJAŠEVIĆ, PREMIJER ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Svečanosti u Kompleku „Ravne“ ovog utorka (31.oktobar 2018.) je prisustvovao i kantonalni premijer Miralem Galijašević, koji od prvog dana pruža podršku projektu u Visokom.

- Ovakvim projektima radimo na afirmaciji piramida i lokacija u Visokom. Zeničko-dobojski kanton je industrijski kanton, prvi smo izvoznici, ali imamo potrebu i za razvojem turizma koji je u ekspanziji. Imamo resusre i ovo je očit dokaz da se mnogo toga može uraditi, a dr. Osmanagić je upravo to i dokazao. Opredijelili smo se da pokažemo da je ovo što se radi u Visokom jako korisno i da je komparativna prednost kantona. I na drugim lokalitetima u kantonu se radi, pomalo stidljivo, a obećali smo i ljudima u Zavidovićima određenu pomoć u njihovim projektima. Ljudi se zapošljavaju, turisti dolaze, upoznaju našu zemlju i ovo je naš doprinos, a ja sam jako zadovoljan i sretan viđenim – kazao je premijer Galijašević.

Na kraju je pomenuo i kako je ove godine u Visokom, odnosno na lokacijama na kojima radi Fondacija boravio četiri puta i da je vidljiv ogroman napredak.

- Od mog posljednjeg dolaska urađeno je jako mnogo i sada imamo turističku infrastrukturu koja zadovoljava sve posjetioce. – zaključio je premijer Galijašević.

Zadnje ažuriranje petak, 02 novembar 2018 18:10
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved