Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OTVORENJE NOVIH PUTEVA – IZJAVE: MIRZA GANIĆ, VISOČKI ZASTUPNIK U FEDERALNOM PARLAMENTU

Otvorenju novih puteva u Kompleksu „Ravne“ prisustvovao je i visočki zastupnik u Federalnom parlamentu, Mirza Ganić.

- Danas smo svjedoci realizacije projekata koje smo obećavali i pominjali u proteklom periodu. Prije dva mjeseca smo bili ovdje, obišli sve, dogovorili, obećali, osigurali sredstva i evo i realizovali. Ono što je posebno bitno i naša teza da je „U jedinstvu snaga“, ovo potvrđuje da je tako, jer smo u saradnji sa svima uspjeli da uradimo projekte koji su od šireg značaja. Ono što je meni, kao zastupniku u Federalnom parlamentu i predsjedniku stranke posebno važno, a s druge strane interesantno, da ne dajemo prazna obećanja. Nisu izbori, oni su prošli, ali mi realizujemo obećanja. – kazao nam je Ganić.

Ganić nam je kazao kako su pored projekta na Ravnama, u proteklom periodu u Visoko stigla značajna sredstva, kojima su realizovani i brojni drugi projekti.

- Mnogo sredstava je utrošeno od strane Vlade ZDK i većih nivoa, nekada je to istaknuto,a nekada nije, ali je najvažnije da su sredstva došla, da od njih koristi imaju svi građani i ovo je ustvari dokaz gdje svjedočimo da sve što smo obećali, da ćemo i uraditi, te da ćemo uraditi i više, jer kada vidite sve ovo, to čovjeka motiviše da uradi još više, bez obzira kako to neko karakterisao. Ovo je dokaz svima koje interesuje šta su Mirza, Kemal i drugi uradili, mogu da dođu ovdje, ali i da prošetaju općinom Visoko i vide šta smo učinili. – kazao nam je Federalni zastupnik Mirza Ganić.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved