Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OTVORENJE NOVIH PUTEVA – IZJAVE: ZLATKO JELIĆ, MINISTAR PRIVREDE ZDK

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona, Zlatko Jelić, ponovo je posjetio Visoko i lokalitete na kojima radi Fondacija, a povod je bilo otvorenje novih putnih pravaca, čiju realizaciju je pomoglo i njegovo ministarstvo.

- Drago mi je da sam ponovo u Visokom, na piramidama, Vlada je dolazila više puta, i mogu samo da čestitam u svoje osobno ime, ali i ime ministarstva na čijem sam čelu, na ovom predanom radu dr. Osmanagića i uposlenika Fondacije. Upravo danas sam gledao Booking.com, 160 smještajnih objekata postoji u Visokom, Visoko je postalo turistički brend, a sve zahvaljujući predanom radu dr. Osmanagića i saradnika. – naglasio je ministar Jelić.

Dodao je i kako je ministarstvo privrede ove godine utrošilo kompletna sredstva namijenjena turističkoj infrastrukturi.

- Ove godine ćemo po prvi put imati utrošena sva sredstva za javnu turističku infrastrukturu, jer smo se opredijelili da finansiramo ovakve projekte, a ne da budemo dio subvencija. Pokazatelj toga je i ovaj predivni park „Ravne 2“, i komletan kompleks u kojem se nalazimo, kad vidimo koliko je urađeno. Jako mi je drago sve ovo vidjeti, a svima koji su uz ovaj projekat želim puno uspjeha u daljem radu. – kazao je ministar Jelić.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved