Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SVEČANO OTVORENI NOVI PUTEVI U KOMPLEKSU „RAVNE“

Svečanošću u kompleksu „Ravne“, kojoj su prisustvovali općinska načelnica Amra Babić, premijer Zeničko – dobojskog kantona Miralem Galijašević, kao i kantonalni ministri, te visočki predstavnici u Skupštini ZDK i Federalnom parlamentu, ovog utorka (31.oktobar 2018.) su otvoreni novi putni pravci, koji će itekako imati značaja za razvoj ovog turističkog lokaliteta, ali i kompletnog turizma na području visočke općine.

Danas su otvorena dva putna pravca, jedan prema novoizgrađenom kompleksu Aero banje i izletištu Ravne, koji su zajedno otvorili načelnica Babić, premijer Galijašević i direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, te drugi dio prema Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ sa pripadajućim parking prostorima, koji su otvorili ministar privrede Zlatko Jelić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Himzo Smajić, predstavnik Općine Visoko Emir Fejzić, te predsjednik UO Fondacije Ahmed Bosnić.

Gosti su imali priliku obići dio Kompleksa „Ravne“, koji se svakodnevno dopunjuje sadržajima, a nakon toga uživati i u ručku koji je upriličen u parku „Ravne 2“. Ovim radovima skoro pa u potpunosti je zaokružena putna i turistička infrastruktura na području Ravni, a u rano proljeće nas očekuje i nastavak, odnosno završetak radova, kada će biti urađen pristupni put od regionalne ceste Visoko – Kakanj, pa do ulaza u Aero banju, te od dijela iznad Aero banje, pa da izletišta Ravne, čime će kompletan Kompleks „Ravne“ biti povezan novim putnim pravcima, a dio oko ulaza u tunele dobiti i namjenu pješačke zone.

Zadnje ažuriranje petak, 02 novembar 2018 18:22
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved