Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POČETAK VELIKE TURNEJE DR. SEMIRA OSMANAGIĆA PO NJEMAČKOJ

Dr. Semir Osmanagić je započeo veliku novembarsku turneju po Njmeačkoj, Austriji, Holandiji i Sloveniji, predavanjem na konferenciji 3. novembra 2018. u turističkom bavarskom gradu Chiemsee. Pred stotinu posjetilaca direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je održao predavanje pod naslovom: ‘Bosanske piramide – napredna drevna tehnologija – komunikacijski i ljekoviti aspekt’.

U prvom dijelu je govorio o dvanaest naučnih kriterija za definiranje piramida. Bosanske piramide ispunjavaju sve te kriterije, kao i piramide u Egiptu, Kambodži, Meksiku ili SAD. Dvije osnovne svrhe piramida su komunikacijski uređaj, u slučaju bosanskih piramida izmjereni skalarni valovi, te druga svrha je zaštita onog što nam je najvrijednije u životu – našeg zdravlja. Energije piramida imaju blagotvorno dejstvo na regeneraciju čovjeka, ali i unaprijeđenje molekularne strukture vode, hrane, aure, duhovnih čula…

Osmanagić je pozvao prisutne na volontiranje u Bosanskoj dolini piramida te u turističku posjetu. Interesantno je da je tridesetak prisutnih učesnika konferencije već bilo u Visokom jednom ili nekoliko puta. Mnogo su najavili dolazak u 2019.

Nakon predavanja u Bavarskoj, Osmanagić je isti dan otputovao u Austriju u gradić Fischlham gdje je održao predavanje za bh. dijasporu.

U naredne dvije sedmice slijede predavanja za njemačku publiku u gradovima Hanover, Hamburg, Bremen, Dortmund i Keln. Osim Njemačke, dr. Osmanagić će učestvovati i na kongresu u holandskom gradu Arnhemu, te s predavanjem u Sevnici (Slovenija) 15. novembra. Imat će i nastupe na TV u Sloveniji i intervju u Zagrebu 16. novembra. Nakon dolaska u BiH 17. novembra, u Visokom će ga sačekati japanska TV koja će snimati prilog o bosanskim piramidama.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 05 novembar 2018 18:51
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved