Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POČINJE AKCIJA ZIMSKE PODJELE KNJIGA AUTORA DR. OSMANAGIĆA

Prije dvije godine Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ je u akciji podjele knjiga obrazovnim institucijama podjelila više od 1000 knjiga autora osnivača Fondacije Dr. Semira Osmanagića.

U akciji su donirani kompleti od po deset najznačajnijih knjiga o piramidama i megalitnim lokacijama u BiH i svijetu na bosanskom, engleskom i francuskom jeziku. Učenici osnovnih i srednjih škola i fakulteta od tada imaju priliku u bibliotekarskim naslovima svojih škola pronaći ovu literaturu i informisati se o interesantnim lokacijama širom svijeta o kojima konvencionalna histroija i arheologija ne govore, kao i o revolucionarnim otkrićima u Bosanskoj dolini piramida.

Akcija je nastavljena i ove godine pa su uposlenici Fondacije pripremili 150 paketa od po četiri knjige dr. Osmanagića na bosanskom i engleskom jeziku. Raspodjela ove vrijedne donacije počinje od iduće sedmice. Tako će osnovne i srednje škole u Zenici, Kaknju, Visokom i Sarajevu nadopuniti svoju kolekciju prethodno doniranih knjiga s četiri nova naslova. Fakulteti i specijalizirani jezički odsjeci u srednjim školama će uz osnovni paket primiti još i dodatne knjige na engleskom i francuskom jeziku.

Vrijedi napomenuti kako tim Fondacije sa svojim donacijama dolazi i do ruralnih  te područnih škola koje, čini se, najviše cijene obogaćenje svoga, ionako skromnog, bibliotekarskog fonda.

Iskustva od prošlog puta najavljuju nova nasmiješena lica učenika koji vole da čitaju pisanu literaturu kao i oni koje interesuju arheološki radovi u Visokom i žele da nauče više. Oni pokazuju da tiskana slova još uvijek nisu ustuknula pred agresivnom najezdom digitalnih informacija koje nisu  premac jednoj dobroj knjizi.

Zadnje ažuriranje petak, 30 novembar 2018 18:49
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved