Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA UO FONDACIJE UZ PRISUSTVO VELIKOG BROJA GOSTIJU

Uz prisustvo članova Upravnog odbora Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, uposlenika, vodiča, saradnika Fondacije i brojnih gostiju u subotu, 1. decembra je u konferencijskoj dvorani u parku „Ravne 2“, održana prigodna svečanost povodom kraja, prema riječima dr. Semira Osmanagića, najuspješnije arheološko-turističke sezone u Visokom.

Ovim povodom je održana svečana sjednica Upravnog odbora Fondacije, koju je otvorio predsjednik Ahmed Bosnić, koji se i obratio prisutnima. Nakon njegovog obraćanja uslijedio je i rezime sezone, koju je ukratko opisao dr. Osmanagić, da bi se nakon tog uvodnog dijela, pristupilo i onom najsvečanijem, dodjeli priznanja, zahvalnica i nagrada najuspješnijim pojedincima u kolektivu Fondacije, ali i ljudima koji su sve ove godine sarađivali i bili podrška projektu.

Nakon svečanog dijela i uručenja nagrada, upriličena je i zakuska za sve goste, kao i obilazak tunela, ali i brojnih sadržaja kojima je obogaćen kompleks Ravne tokom ove godine, a koje neki od gostiju sve do danas nisu imali priliku obići.

Na kraju, svi zajedno su se složili da je 2018.godina zaista bila jedna od najuspješnijih od postojanja Fondacije, ali da će se istim, pa čak i još bržim tempom i još većim koracima nastaviti sa razvijanjem, istraživanjem, dovođenjem gostiju, a samim tim i pozitivnom promocijom Bosne i Hercegovine, koja se sve ove godine dešava iz Visokog.

Zadnje ažuriranje subota, 01 decembar 2018 21:06
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved