Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE NAKON SAJMA PRIVREDE UČESTVUJU NA SAJMU KNJIGE U SKENDERIJI

Tokom prošle sedmice održan je peti po redu „Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva“ u Sarajevu na kom se između ostalih predstavila i Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca sa svojim opusom knjiga dr. Semira Osmanagića, promotivnim materijalom iz doline piramida, štampanim katalozima i letcima kao besplatnim  informativnim materijalom.

Gosti Sajma su zainteresovano prilazili štandu Fondacije s pitanjima o novim otkrićima i pozitivnim komentarima onih koji su već bili. Dobra vijest je i da je ostvarena nova saradnja i umrežavanje sa drugim izlagačima koji su bili zainteresirani za saradnju sa najaktivnijom arheološkom destinacijom u svijetu.

Poslednji dan Sajma privrede održana je i prezentacija u centralnom dijelu izložbenog prostora gdje je koordinator vodiča Ajdin Ahmetspahić tokom polusatne prezentacije govorio o najznačajnijim otkrićima i enormnom turističkom potencijalu u Visokom. Dotakao se i neiskorištenih turističkih destinacija u okviru segmenta Fondacije koji se bavi promocijom arheološkog turizma u BiH obzirom da je ova grana privrede u našoj zemlji gotovo u potpunosti zanemarena, a svijest o historijskom bogatstvu nije dovoljno aktivirana među domaćim stanovništvom.

Nakon Sajma privrede nastavlja se promotivna akcija pa će Fondacija učestvovati i na 14. Zimskom salonu knjiga koji se održava u sarajevskoj Skenderiji od 13. do 24. decembra 2018.

Na štandu će se moći naći naslovi autora direktora i osnivača Fondacije dr. Osmanagića o bosanskim piramidama, arheološkim lokacijama na Bliskom istoku, energetskim tačkama i piramidama širom svijeta, drevnim civilizacijama američkog kontinenta i druge. Knjige su na engleskom, bosanskom, njemačkom i francuskom jeziku. Pored knjiga koje će se na ovom Sajmu moći naći po jedinstvenoj cijeni sa preko 50% popusta, gosti će se moći i informirati o najnovijim pronalascima u dolini bosnaskih piramida i turističkim obilascima arheoloških lokacija u Visokom kroz dežurne uposlenike Fondacije. Bit ce podijeljena i veća količina ovogodišnjih turističkih kataloga i informativnih letaka.

Štand Fondacije će biti otvoren svaki dan tokom trajanja Zimskog salona od 10 do 19 sati.

Zadnje ažuriranje petak, 14 decembar 2018 10:14
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved