Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

‘ZVUK PIRAMIDA’ – NJEMAČKI ROMAN O BOSNI I PIRAMIDAMA U VISOKOM

Njemački autor Stephan Schneider (alias Stefano di Sarto), objavio je 5. decembra 2018. knjigu pod nazivom ‘Zvuk piramide’ (‘Die Stimme Der Pyramide’). Radnju ove uzbudljive novele autor smješta u centralnu Bosnu, a fabula je isprepletena historijom ovih prostora, od srednjevjekovne ‘hereze’, Bogumila, islama i kršćanstva do današnje politike i etničkog konflikta. Ovaj triler svoje razrješenje pronalazi u bosanskim piramidama.

Inspiracija za roman došla je od njegove supruge, Bosanke, koju je upoznao u Švicarskoj. Inače, čitava obitelj redovno posjećuje bosanske piramide. Gospodin Schneider je magistar poslovne ekonomije, živi u Luzernu i radio je u muzejskoj djealtnosti u Švicarskoj.

Izdavač knjige je njemačka izdavačka kuća VerlagsGruppe Random House. Knjige su mogu nabaviti direktno preko izdavača (https://stefanodisarto.com/) ili preko Amazona (https://www.amazon.com/Die-Stimme-Pyramide-Abenteuerroman-German-ebook/dp/B07MH5NXHC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1546076874&sr=8-1&keywords=stefano+di+sarto). 

U svom pismu dr. Semiru Osmanagiću, autor ističe:

‘Napokon je moja knjiga ‘Zvuk piramida’ izašla iz štampe. Nadam se da će izgraditi mostove prema vašem projektu te da će privući još više turista. Očekujem ubrzo i bh. verziju knjige.’

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 31 decembar 2018 16:48
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved