Logo
Print this page

VIKEND U KOMPLEKSU RAVNE: DOMAĆE, A SVJETSKO

Januarska foto galerija

Piše: dipl.oec. Haris Delibašić, stariji vodič Fondacije

Prostor kompleksa Ravne mjesto je glavnih društvenih zbivanja u Visokom. Za svakog ima po nešto i u hladnom januarskom vikendu, a naročito se zabavljaju oni najmlađi. Roditelji s djecom su pristizali na ovaj lokalitet, kako bi njihovi mališani uživali u zimskim radostima, spuštajući se sankama niz brojne nizbrdice u okviru Parka ‘Ravne 2’ i na potezu prema Ljekovitoj šumi. 

Svi su rado pristajali na fotografisanje ne štedeći riječi kako bi izrazili zahvalu i veliku podršku za sve napore koje ulaže Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ na unaprijeđenju turizma, nauke i kulturnih sadržaja u Visokom. 

Došli su, kažu, da ‘napune baterije i uhvate pozitivne energije’, na jednoj od rijetkih lokacija takve vrste na ovim našim prostorima. 

Među brojnim porodicama ispred ulaza u tunel Ravne fotografisali smo i bračni par Mostić, Admina sa suprugom doktoricom Amelom (specijalista neurolog), koje smo sreli sa petero djece, među kojima su i dva brata blizanca, koji imaju samo osam mjeseci. 

Također, posjetioci su, u pratnji službenih vodiča, obišli i prahistorijski Podzemni labirint Ravne, a među njima i oni koji su na toj lokaciji boravili i zbog različitih zdravstvenih problema.

Strani gosti Fondacije, koji su ovaj vikend posjetili kompleks Ravne, su nam rekli da ovako nešto ne postoji nigdje drugo u svijetu, Domaće, a svjetsko. Strani turisti pristigli su iz Holandije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Turske.

Organizovana grupa gostiju doputovala je iz Breze i Olova, među kojima je bio i načelnik Općine Olovo gospodin Džemal Memagić.

Fondacija: ‘Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca’ doprinosi razvoju društva i povezivanju ljudi, postavlja svjetske standarde i donosi pozitivne promjene za Visoko, Bosnu i Hercegovinu i ostatak svijeta

Zadnje ažuriranje utorak, 29 januar 2019 09:46
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved