Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SLOVENCI I ŠVEĐANI PROTEKLIH DANA U ORGANIZIRANIM POSJETAMA RAVNAMA

I proteklih dana bilo je živo na lokalitetu Prahistorijskog labirinta tunela Ravn. Iako gostiju još uvijek nema u velikom broju, kao što je slučaj u udarnom dijelu sezone, popriličan broj ih je posjetio Ravne, jedni zbog brojnih ljekovitih svojstava tunela, drugi zbog meditacije, ali je bilo i onih kojima je ovo bio prvi posjet Visokom i Bosanskoj dolini piramida.

- Jako smo zadovoljni našom promocijom i odzivom gostiju u ovim zimskim mjesecima. Već se osjeti da je zima skoro iza nas i da nam dolazi sve više gostiju. Proteklih dana smo imali i organizirane grupe, jednu iz Slovenije koja će u našoj zemlji ostati nekoliko dana, a razlog njihovih posjeta su svakodnevne meditacije, kao i nešto veću grupu gostiju koji su nam došli iz Švedske, a po preporuci prijatelja iz Srbije. – kazale su nam Vera i Evelina, uposlenice Fondacije s kojima smo razgovarali u Kompleksu Ravne.

Stalna promocija projekta širom svijeta, kao i brojni novi sadržaji i od zimskih mjeseci su u Visokom napravili aktivnu arheološku i turističku lokaciju, tako da se očekuje da u skorije vrijeme sezona traje svih 365 dana u godini.

- O odnosu na sve ranije godine i zimski period, ove godine smo zaista svakodnevno imali posjete. Naravno one se ne mogu porediti s onima u vrijeme kada je i glavni dio sezone, ali se ulaganja i trud osjete i u ovom periodu, a dokaz tome su naši zadovoljni gosti koji nam dolaze tokom cijele godine. Već u februaru imamo još najavljenih organiziranih posjeta, dok se onaj pravi početak sezone očekuje već od mjeseca marta. – ističu Vera i Evelina.

Inače, početak sezone i dolazak prvih organiziranih grupa gostiju u Visokom je bio početkom marta, a praksa iz prethodnih godina i neka vrsta tradicije je postala da u Visoko na samom početku marta dođu dragi gosti iz Bugarske.

Zadnje ažuriranje petak, 01 februar 2019 13:12
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved