Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZIMSKI USLOVI NE ZAUSTAVLJAJU RADOVE U KOMPLEKSU RAVNE

Vrijedni uposlenici Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' nezaustavljivo rade na čišćenju i „osvajanju“ novih metara u novootkrivenim tunelima u kompleksu Ravne.

Tokom zimskog perioda radovi su odvijaju u tunelima ispod Ljekovite šume, dok se najaktivnije radi na novootkrivenim tunelima 'Ravne 3“, gdje su već otkopane i očišćene desetine metara, a svaki novi metar donosi i nova otkrića.

- Ovo vrijeme dok je park „Ravne 2“ prekriven sniježnim pokrivačem koristimo za radove u tunelima i radovi nisu zaustavljani tokom cijele zime. Trenutno smo najviše bazirani na radove u tunelu „Ravne 3“, a kao što ste se mogli i uvjeriti uspjeli smo urediti sam ulaz u tunele, a sada svakodnevno napredujemo i u unutrašnjost gdje čistimo i obezbjeđujemo nove metre tunela – kazali su nam radnici koje smo zatekli u tunelima „Ravne 3“, koji su nalaze u sklopu parka „Ravne 2“.

Pored pomenutih tunela i radova u njima, aktivni su i stalni radovi na tunelima Ravne, gdje se tokom cijele godine mnogo ulaže u samu sigurnost posjetilaca i osoblja i gdje se svakodnevno radi na promjeni podgrada, održavanju samih tunela, te redovnom čišćenju i funkcionalnosti tunela koje tokom godine posjete desetine hiljada gostiju iz cijelog svijeta.

Zadnje ažuriranje petak, 01 februar 2019 13:34
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved