Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GOSTI UŽIVALI U PROLJETNOM VREMENU I SUNCU, A RADNICI LIJEPO VRIJEME KORISTILI ZA RADOVE U PARKU „RAVNE 2“

Pravo proljetno vrijeme i ugodnih desetak stepeni na suncu, izmamilo je ove nedjelje (17.februar) brojne goste u park „Ravne 2“, ali i u Prahistorijski kompleks tunela Ravne.

Veliki broj gostiju, uglavnom iz naše zemlje, odlučio se za nedjeljnu posjetu tunelima, gdje su uz vodiče Fondacije otkrivali brojne tajne i podatke o ovom kompleksu, dok se veliki broj gostiju odlučio za redovne meditacije.

Za to vrijeme Arheološko-turistički park „Ravne 2“ se punio gostima, a i u tom dijelu kompleksa ove nedjelje su najzastupljeniji bili gosti iz Visokog, cijele porodice za djecom, koja su uživala u igralištu namijenjenom upravo njima, dok su odrasli posmatrali nove radove koji se paralelno odvijaju na nekoliko mjesta u parku.

Iako je nedjelja susreli smo i brojne radnike Fondacije. Dok su jedni radili na novoj instalaciji koja će svoje mjesto naći pored instalacije kamenih skulptura, drugi su se bazirali na obnovu koncertne bine, dok je i sa druge strane parka bilo aktivno, a bageri su pravili novi put prema novim klupicama i mjestima za odmor.

Kakva je atmosfera ove nedjelje vladala u kompleksu Ravne možete pogledati i u foto galeriji koju smo napravili…

Zadnje ažuriranje utorak, 19 februar 2019 14:06
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved