Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GOSTI IZ BUGARSKE IMPRESIONIRANI TUNELIMA RAVNE

Stotinjak gostiju iz Bugarske koji su ovaj vikend odlučili da posjete našu zemlju, Visoko i Bosansku dolinu piramida, prepuni utisaka su izašli iz tunela Ravne, gdje je i počela njihova tura po Bosni i Hercegovini. Niko od prisutnih nije mogao sakriti oduševljenje, a mi smo razgovarali s jednom goščom, Desislavom Ivanonovom, kojoj je ovo prvi boravak u našoj zemlji i Visokom, a koja je stigla iz Sofije.

- Ovo mi je prvi dolazak i nimalo nisam požalila što sam se odlučila za ovaj posjet. Mjesto je mistično, impresionirana sam i moram priznati da nisam očekivala ovako veliko mjesto i ovako veliki projekat. Ono što me čudi jeste odnos vaše države i vlade prema ovom projektu, a mišljenja sam da trebaju biti samo malo pametniji i investirati u ova istraživanja i ovaj projekat, jer bi napravili pravo turističko čudo od ove zemlje. Što se tiče same posjete tunelima, energija je sjajna, osjećam se odlično, nisam sigurna do čega je, ali se zaista osjećam sjajno i smireno, iako sam općenito temperamenta osoba, a osjećaj nakon obilaska tunela je kao kad radim jogu i meditaciju. – ispričala nam je svoje utiske nakon prve posjete Bosanskoj dolini piramida i Kompleksu Ravne, Desislava Ivanova.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 04 mart 2019 14:38
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved