Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POČELI ČASOVI ŠKOLE ZA DRUGI STEPEN VODIČA U FONDACIJI

Prvim časom na betonskim blokovima sjeverne strane Bosanske piramide Sunca počela je proljetna obuka za drugi stepen vodiča Fondacije.

Škola se održava uporedo sa školom za vodiče prvog stepena gdje se i ove godine prijavilo mnoštvo interesantnih kandidata, a samo će oni koji pokažu najviše biti dio stručnog tima vodičke službe Fondacije.

Obuku za drugi stepen imaju pravo polagati vodiči koji su ranije prošli obuku te su obavljali posao vodiča Fondacije minimalno jednu sezonu. Takvih je trenutno dvanaest i oni će tokom proljetnih mjeseci biti obučeni da, pored prezentacije na tunelima Ravne, obavljaju prezentacije na lokacijama Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca i Tumulusa u Vratnici.

Na taj način će akreditirani, službeni vodiči koji su jedini legitimni predstavnici Fondacije, osigurati da gosti u Bosanskoj dolini piramida budu upoznati s najnovijim otkrićima, naučnim pristupom istraživanja, energetskim fenomenom struktura te spiritualnim i zdravstvenim aspektom ovih prethistorijskih objekata. Pored informacija koje će prenositi vodiči ozbiljno vježbaju i adekvatan pristup turistima, kvalitetu prezentacije, neverbalnu komunikaciju s gostima, a sve u cilju što kvalitetnije interpretacije lokacija i vjerodostojnog prenosa važnosti otkrića arheoloških lokacija u Visokom.

Časovi sa koordinatorom Ajdinom Ahmetspahićem se održavaju dva puta sedmično tokom iduća dva mjeseca, a finalni ispit i zvanično zvanje vodiča drugog stepena kandidati će imati priliku dobiti na finalnom ispitu u maju.

Zadnje ažuriranje utorak, 05 mart 2019 12:50
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved