Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

MAGIČNA ŠUMA PONOVO BLISTA

Zašto je ‘Arheološko-turistički park Ravne 2’ najljepši park na jugu Europe? Zato što je Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ od zapuštenog močvarnog zemljišta sa sedam divljih deponija napravila park za uzor. I zato što je to najuredniji park. I što je park međunarodne energije, donatora i volontera. I zato što je prepun kreativnih, pozitivnih sadržaja. I stoga što je održavan s puno ljubavi i entuzijazma. I, uz sve to, zato što je besplatan za sve posjetioce i što se kroz njegovo postojanje podiže svijest gostiju o ekologiji, poštivanju prirode, harmoniji i balansu svih živih bića, ljepoti i umjetnosti, generiranju pozitivne energije.

Poseban dio je ‘Magična šuma’. U njoj su stabla sačuvana, zemlja oslobođena od naslaga lišća, grana i smeća, drveće ošišano, suhe grane uklonjene, potok uređen. Svako stablo je dobilo svoju kamenu ogrlicu, različitih boja, i to zelenu, crvenu, žutu, bijelu, narandžastu, plavom i bijelom.

Svake godine kamenje radnici čiste i uklanjaju staru popucalu boju te farbaju novom, sjajnom bojom. Tako je bilo i kroz februar i mart 2019. Radnici Fondacije učinili su da Magična šuma ponovo zablista i osvoji svojom ljepotom sve putnike namjernike.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 10 mart 2019 08:44
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved