Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POJAČIVAČ AURE U NOVOM RUHU

Prva kamena instalacija 2016. godine u parku ‘Ravne 2’ bili su kameni krugovi, odnosno ‘Pojačivač aure’ smješten na početku druge doline. Mineralne stijene formirale su tri koncentrična kruga, međusobnog razmaka od 1,618 puta, s ulaza koji su orijentirani prema stranama svijeta (zapad, sjever, jug). Postavljeni su iznad energetski najpotentnijeg mjesta u parku, iznad podzemne vode. Ispod svake stijene postavljeni su kristali za pojačavanje energije.

Ova instalacija je pokazala da se primjenom elemenata sakralne geometrije i energetski potentnih materijala može uticati na eneergetska polja prostora. Zauzvrat, ta energije pozitivno utiču na čovjekova bioenergetska polja (auru) i nivo imuniteta.

Kao i svake godine, uoči turističke sezone, prostor u krugovima je očišćen od lišća i blata, ponovno je postavljena drenaža vode, popravljene su prilazne stepenice, a staze i prilazi nasuti su bijelim tucanikom.

 

Zadnje ažuriranje nedjelja, 10 mart 2019 08:47
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved