Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SUNNY ‘NADGLEDAO’ ZIMSKE RADOVE U PARKU ‘RAVNE 2’

Kraljevska pudla ‘Sunny’ već je šest godina ‘službeni pas piramida i Fondacije’. Sunny je i međunarodno poznat jer su ga, dok je pratio Semira Osmanagića, snimile mnogobrojne kamere, od BBC-a, do italijanskih, ruskih, japanskih i mnogih drugih TV stanica.

Kraljevska, odnosno standardna pudla je, nesumnjivo, jedna od najinteligentnijih i najelegantnijih vrsta pasa. Može naučiti do hiljadu riječi i spreman je na komplikovane zadatke. Ima gotovo telepatsku vezu sa svojim vlasnikom. Društven je i izaziva najmanje alergija od svih pasa. Ima u sebi zaštitnički i čuvarski karakter. Vrlo je aktivan, odličnog pamćenja.

Sunny je budno ‘nadgledao’ zimske radove Fondacije u svim tunelima, u parku ‘Ravne 2’ i Aero banji tokom februara i marta 2019. Upoznao je svaki pedalj ovih lokacija i pamti slike prije i poslije uređenja. S dolaskom proljeća, ponovo će poći i ka piramidama i tumulusu te sresti hiljade gostju, starih i novih, iz čitavog svijeta.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 10 mart 2019 08:52

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved