Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PARK „RAVNE 2“ I OVE NEDJELJE OBORIO REKORDE PO BROJU POSJETILACA

Ideja Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, kao mjesta za odmor, rekreaciju, edukaciju i uživanje u prirodi, od samog početka je naišla na odobravanje brojnih posjetilaca, a svakodnevni novi sadržaji, kao i dobar glas koji se pronosi o ovoj prirodnoj oazi udaljenoj svega nekoliko minuta od Visokog, u ovaj predivni park iz dana u dan dovode sve više posjetitelja.

Svaki vikend padaju novi rekordi posjećenosti, a u parku se smjenjuju Visočani, gosti iz okolnih gradova, kao i brojni strani posjetioci. Ova nedjelja (24.mart) je oborila sve rekorde parka „Ravne 2“, a iako nije bilo nekog posebnog programa, niti sajma ili festivala, na stotine gostiju je cijeli dan provelo u ovom dijelu Kompleksa Ravne.

- Fantastično uređeno, mnogobrojni zanimljivi sadržaji, mala udaljenost od grada, te predivna priroda i svakodnevno održavanje su nešto što ovaj park čini jedinstvenim, ne samo u našoj zemlji, već sigurno i mnogo mnogo šire. Mi smo tu svakog vikenda, barem kada nam obaveze dopuštaju, i zaista je riječ o jednoj predivnoj oazi mira, odmora, relaksacije i bijega od svakodnevne gužve i svakodnevnih problema. Naravno, treba pohvaliti brojne sadržaje koji postoje u ovom parku i uz koje možete provesti sate i sate u šetnji i razgledanju, ali nekako jedini nedostatak koji smo uočili jeste možda neka vrsta restorana ili mjesta na kojem bismo mogli kvalitetno jesti nakon šetnje kroz park. Osim toga sve ostalo je za čistu desetku, a nama Visočanima može biti posebno drago da nešto ovakvo imamo u našem gradu, posebno nama koji se sjećamo ovog dijela Ravni od ranije i koji se sjećamo kako je ovo mjesto izgledalo prije svega nekoliko godina. – kazali su nam Ema i Edin Ćehajić, koje smo sreli u porodičnoj šetnji u parku „Ravne 2“.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 25 mart 2019 09:08
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved