Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

REKORDNA NEDJELJA U KOMPLEKSU RAVNE

Sigurno se ni najstariji Visočani ne sjećaju vremena kada je Kompleks Ravne bio tako ispunjen posjetiteljima, kao što je slučaj u posljednje vrijeme, a prva proljetna nedjelja (24.mart 2019) oborila je sigurno sve dosadašnje rekorde kada su u pitanju posjetiocu u ovom dijelu godine.

Visoko skoro prazno, kafići poluprazni, a sve koji su se uputili prema Ravnama iznenadila je ogromna gužva, veliki broj automobila, ali i onih koji su se odlučili za zdravi vid šetnje od grada prema popularnom izletištu i jedinstvenom parku „Ravne 2“.

Ispred ulaza u Tunel Ravne smjenjivali su se gosti iz svih dijelova naše zemlje, a vrijedni vodiči su im otkrivali ono nepoznato o ovom posebnom mjestu. Sunce je oživjelo i Aleju suvenirnica a skoro sve radnje otvorene i bogate ponudom čekaju goste na izlazu iz tunela i na povratku iz parka „Ravne 2“.

Infrastrukturni radovi koji su izvedeni u posljednje vrijeme riješili su brojne probleme sa parking mjestima, ali ovaj vikend je još jednom pokazao da planirani radovi koji se uskoro očekuju, tačnije asfaltiranje dionice od regionalne ceste Visoko – Kakanj, pa do početka Kompleksa Ravne, a nakon toga i zatvaranje dionice oko ulaza u tunele Ravne, te njeno pretvaranje u pješačku zonu, svakako su nešto što je itekako potrebno uraditi u najskorije vrijeme. Tim projektom će biti upotpunosti zaboravljene gužve i zastoji automobila koje smo danas u nekoliko navrata imali priliku vidjeti.

Jer, turistički dio sezone još uvijek nije u punom jeku, ali prethodni dani i vikendi su pokazatelj da Visoko, a posebno Kompleks Ravne, očekuje još jedna rekordna sezona, za koju se potrebno itekako dobro pripremiti.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 25 mart 2019 09:13
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved