Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ČLANICE UDRUŽENJA „NUR“ NEDJELJU PROVELE U OBILASKU KOMPLEKSA RAVNE

Posljedni dan mjeseca marta, nedjelja 31.mart u Kompleks Ravne je privukla ponovo veliki broj posjetilaca iz skoro cijele Bosne i Hercegovine, a sreli smo posjetioce i iz zemalja regiona, Srbije, Hrvatske, Slovenije. Kako se bliži onaj zvanični dio sezone, tako su i posjete Prahistorijskom labirintu tunela Ravne sve veće, a brojni gosti s oduševljenjem prate prezentacije, te obećavaju nove dolaske.

Među gostima koje smo sreli ove nedjelje bila je i velika grupa domaćih posjetilaca iz Gornjeg Vakufa, a u pitanju je bila grupa žena iz Udruženja „Nur“, kojima je ovo bio prvi posjet Visokom i Bosanskoj dolini piramida.

- Meni lično ovo je drugi dolazak i boravak u tunelima, a tu su ukupno 53 naše članice koje su oduševljene viđenim. Zaista je sve sjajno i na visokom nivou, obišle smo tunele, a nakon toga se odmorile u parku „Ravne 2“. Osoblje i vodiči su sjajni, sve je uređeno i na svjetskom nivou. Što se mene lično tiče nakon prve posjete tunelima osjetila sam neka zdravstvena poboljšanja. Imam visok pritisak koji se nakon boravka u tunelima stabilizuje, pa mi nakon toga nisu potrebne ni tablete. Na dolazak ovamo me nagovorila kćerka koja godinama živi u Americi i koja se dolasku u Bosnu raduje prije svega zbog toga što ima priliku doći u Visoko. Na početku sam bila skeptična, ali nakon prve i evo druge posjete, zaista se osjećam dobro i već u srijedu planiram novi dolazak sa novom grupom, a ovom prilikom zaista topla preporuka svima da dođu i posjete sve ovo što ima u Visokom – kazala nam je Valida Kadunić.

Zadnje ažuriranje srijeda, 03 april 2019 08:28
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved