Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NANE & OMCHO ZABAVLJALI MNOGOBROJNE POSJETIOCE PARKA „RAVNE 2“

Malo po malo i iz vikenda u vikend, Visoko i Arheološko-turistički park „Ravne 2“ postaje omiljeno izletište i mjesto odmora, kako za Visočane, tako i za veliki broj Sarajlija, koji sve češće Vrelo Bosne i sarajevska izletišta mijenjaju za Visoko i najljepši park u ovom dijelu Evrope.

Tako je bilo i u nedjelju 31.marta, kada su ponovo rijeke posjetilaca „napunile“ park „Ravne 2“, a od ovog vikenda i na bini su počele organizacije muzičkih događaja uz koje su posjetioci mogu još više opustiti i odmoriti.

- Evo otvorena je i sezona svirki vikendom, dodatnih događaja u parku „Ravne 2“ koji sam od sebe obiluje sadržajima, a nama je čast i zadovoljstvo što i ove godine imamo priliku da sarađujemo se Fondacijom i posjetiocima uljepšavamo boravak na ovom predivnom mjestu svojom muzikom. Čast nam je što ponovo nastupamo i uvijek se rado odazovemo, jer želimo da podržimo sve ovo, posebno ako znamo da je ovo mjesto jedno od posebnih, koje drži i kulturu našeg grada na nekom nivou. Posebno nam je drago što smo imali priliku prvi nastupiti ove godine na ljetnoj pozornici, s obzirom da smo svi upoznati kako nas ovog ljeta očekuje sjajan program i sjajni umjetnici na ovom mjestu. – kazali su nam Nane & Omcho koji su ove nedjelje bili zaduženi za muzički program u parku „Ravne 2“.

Mnogobrojni posjetioci su bijeg od grada i gužve pronašli u parku „Ravne 2“, gdje su prikupljani energiju za početak nove radne sedmice.

- Ovo nam je prvi dolazak i obilazak parka „Ravne 2“ koji će od danas postati naša redovna destinacija. Oduševljeni smo i nemamo riječi kojima bismo opisali sve ovo. Sa suprugom sam pričao kako je potrebno educirati naše ljude i poboljšati im ekološku svijest, ali ovo što sam vidio ovdje, ova čistoća, mjesto bez ijednog papirića, ponašanje posjetilaca, sve je za čistu desetku i dokaz da se znamo ponašati u prirodi i održavati tu istu prirodu čistom i lijepom. – kazao nam je Sead Čabaravdić, Visočanin kojeg smo u parku sreli u šetnji sa suprugom.

Zadnje ažuriranje srijeda, 03 april 2019 08:38

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved