Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZABRANJEN SAOBRAĆAJ ISPRED ULAZA U TUNELE RAVNE

Vijeće Općine Visoko je krajem 2018. godine donijelo odluku o uvođenju pješačke zone ispred najfrekventnije turističke destinacije u Zeničko-dobojskom kantonu – ispred ulaza u Podzemni labirint Ravne. Realizacija te odluke uslijedila je 3. aprila 2019.

Naime, Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Općine Visoko zadužila je firmu Savico d.o.o., koja postavlja saobraćajnu signalizaciju, da postavi saobraćajne znakove na raskrsnice ispred i iza tunela Ravne. Na znakovima je vidljiva uputa o obaveznom smjeru saobraćaja i postojanju pješačke zone. Automobilske saobraćaj se preusmjerava na obilaznu asfaltiranu cestu iz oktobra 2019.

Zabrana saobraćaja ispred ulaza u tunele Ravne znatno će doprinjeti sigurnosti na ovoj dionici na kojoj su. u prošlosti, nekoliko puta izbjegnute veće nesreće, koje su mogli uzrokovati vozači automobila i motora u pripitom stanju, a koji su se velikom brzinom spuštali sa izletišta Ravne.

Dionica puta ispred tunela Ravne koristit će se kao besplatan parking za posjetioce tunela.

Na ovaj način, Općina Visoko je realizovala još jednu obavezu proisteklu iz Strategije turističkog razvoja.

Pješačka zona se uvodi sezonski za period 1. mart – 15. novembar.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 04 april 2019 10:21
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved