Logo
Print this page

GOSTI PREPLAVILI TUNELE, KANDIDATI ŠKOLE ZA VODIČE SE SPREMAJU ZA FINALNI ISPIT

U nedjelju 21.aprila Kompleks Ravne je ponovo privukao veliki broj posjetilaca iz svih dijelova naše zemlje, a praznični vikend u Visoko je doveo i velike grupe posjetilaca iz Češke i Slovačke, pa su tako rijeke gostiju preplavile Prahistorijski kompleks tunela Ravne.

Pored brojnih gostiju iz nabrojanih zemalja, ove nedjelje nešto više gostiju je stiglo i iz arapskih zemalja, a uporedo s dolascima gostiju, odvijali su se i posljednji časovi pred finalni ispit ovogodišnje Škole za vodiče, Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

- Kako se bliži finalni ispit, tako smo nekako sve više uzbuđeni, ali i prepuni novih spoznaja i informacija. Što se mene lično tiče čula sam i ranije za Školu za vodiče, obišla sam sve lokacije na kojima se vrše istraživanja, a pošto sam druga godina na odsjeku Italijanski jezik i historija umjetnosti, na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, ove godine sam odlučila da se okušam i kao vodič Fondacije. Kao što sam i navela jako sam zadovoljna obukom koju smo prošli, mnogo toga smo naučili, a posebno mi je drago da sam već imala priliku i voditi posjetioce kroz mistični kompleks tunela Ravne. Sve je zaista odlično, očekuje nas i taj završni ispit i nadam se da ćemo uspješno prebroditi i taj dio koji je ostao, te se pridružiti ovom sjajnom timu Fondacije. – kazala nam je jedna od kandidatkinja, Džana Šćepanović.

Finalni ispiti za nove vodiče bit će održan u narednih desetak dana, a vodiči koji prođu uspješno obuku, već od početka maja bi trebali postati dio mladog i uspješnog tima Fondacije, vodičke službe koja je jedna od najprofesionalnijih i najkvalitetnijih u našoj zemlji i ovom dijelu Evrope.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 22 april 2019 13:21
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved