Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SUNČANA NEDJELJA NAPUNILA PARK „RAVNE 2“ POSJETIOCIMA IZ CIJELE ZEMLJE

Još jedan proljetni vikend, prepun sunca i predivnog vremena, ispunio je park „Ravne 2“ brojnim posjetiocima koji su uživali u prekrasnom ambijentu i brojnim sadržajima. U nedjelju su park „Ravne 2“ prvo posjetili visočki školarci, koji su prijepodne proveli u obilasku parka i upoznavanju sa edukativnim i umjetničkim sadržajima, dok je drugi dio dana bio rezervisan za porodične dolaske i uživanje.

I dok su oni nešto stariji tražili mjesta u hladovini i odmarali uz cvrkut ptičica, mala raja se zabavljala na igralištu predviđenom za najmlađe, te oko fontane u središtu parka. Pored Visočana koji su park „Ravne 2“ prihvatili kao svoj, tu su bili i brojni drugi gosti iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, koji se sve češće odlučuju da vikend-izlete provedu u našoj zemlji i u Visokom, u odnosu na dosadašnje odlaske izvan granica BiH.

- Ovdje smo skoro svaki dan i moram vam priznati da je ovo pravi raj na zemlji. Posebno ako ste iz Visokog i ako se sjećate na šta je ličio ovaj dio Ravni, onda svi moramo biti ponosni na dr. Osmanagića i Fondaciju koja je od močvare napravila jedinstveni park kakvog nema u našoj zemlji, i kojim se ne možemo postidjeti ni pred mnogo većim turističkim zemljama. Ipak, ono što smo primijetili, a što je možda mali nedostatak, a na što su nas navikli iz Fondacije, jeste muzički dio. Uživali smo prije nekoliko sedmica u sjajnom nastupu Naneta i Omche, a i ranije su nam se pravo dopali vikend nastupi na ljetnoj pozornici, tako da se nadamo da će i tih sadržaja ubuduće biti više, a osim toga sve je za čistu desetku. – kazao nam je Ernes Rehak, kojeg smo u šetnji o obilasku parka „Ravne 2“, sreli s njegovim prijateljem.

Naravno da nas u narednim danima i sedmicama u parku „Ravne 2“ očekuju i muzički nastupi, ali i druga iznenađenja, a vrijedi napomenuti da će ovogodišnji Summer Solstice Festival, koji se tradicionalno održava upravo u ovom predivnom parku, ispuniti muzičke ukuse svih posjetilaca.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 22 april 2019 13:23

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved