Logo
Print this page

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO AHMEDU BOSNICU

U povodu Dana slobode medija večeras je u Sarajevu Društvo novinara BiH u Pivnici HS organiziralo manifestaciju Novinar godine, na kojoj su dodijeljena priznanja najboljim novinarima u 2018. godini.

Nagrada Novinar 2018. godine po ocjeni žirija Društva novinara BiH je kolektivna nagrada i dodjeljena je portalu žurnal.info. Nagradu u kategoriji printani medij dobio je Berislav Jurič, glavni urednik bljesak.info i kolumnista Aljazeere, u kategoriji radijsko novinarstvo nagrađena je Vanja Iličić sa BH Radija 1, u kategoriji tv novinarstvo nagrađena je Arijana Saračević Helać sa Federalne televizije. Specijalno priznanje dodjeljeno je Martini Mlinarević. Posebno priznanje dobila je Elma Kazagić za dokumentarni film ‘Dijete’.

Nagradu za životno djelo dobio je istaknuti istraživač, autor velikog broja knjiga i novinar Ahmed Bosnić, dugogodišnji predsjednik Upravnog odbora Fondacije Arheološki park Bosanska piramida Sunca.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 05 maj 2019 21:12
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved