Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

I ZAVIČAJNI MUZEJ PRONAŠAO SVOJE MJESTO U ALEJI SUVENIRNICA

Aleja suvenirnica u Kompleksu Ravne svakim danom je sve bogatija i ispunjenija prodajnim kućicama i samom ponudom, a odnedavno svoje mjesto ima i Zavičajni muzej iz Visokog, u jednoj od kućica. O samoj ponudi, onome što je moguće saznati i o čemu se moguće informisati, razgovarali smo sa Ajlom Šabanijom.

- Zavičajni muzej Visoko je otvorio ovu svoju kućicu, kao neku vrstu prezentacijskog mjesta, a s ciljem da predstavimo tradicionalne zanate sa područja Visokog, poput ćibućarstva i grnčarstva, a naravno tu su i ručni radovi, popularno tkanje, tradicionalni bosanski ćilimi, bosanska odjeća, replike muzejskih nalaza i predmeta, kao i mnogobrojni drugi ručni radovi. – ispričala nam je Ajla.

Osim bogate ponude u koju smo se i uvjerili, na ovom mjestu je moguće dobiti i brojne potrebne informacije.

- Naravno cilj je informisati goste i o historiji Visokog, o onome što je moguće posjetiti u Visokom, koja su to bitna mjesta, a također moguće je saznati i mnogo toga o tradicionalnim zanatima sa područja Visokog, kao i dobiti sve potrebne informacije o samom Zavičajnom muzeju Visoko. – kazala nam je Ajla.

Kućica Zavičajnog muzeja Visoko smještena je na samom vrhu Aleje suvenirnica, a sama aleja iz dana u dan postaje sve duža, ispunjenija kućicama, kao i bogatija ponudom.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 13 maj 2019 08:36

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 17:00 (februar - mart)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved