Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SARAJEVSKI UČENICI NA ČASU U PRIRODI U PARKU „RAVNE 2“

U subotu 11.maja gosti Fondacije su ponovo bili mališani, ovoga puta učenici Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ iz Sarajeva. Četrdeset učenika, te njihova direktorica i nastavnica geografije, obišli su Prahistorijski labirint tunela Ravne, te park „Ravne 2“, gdje im je domaćin bio direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

- Zajedno sa kolegicom, profesoricom geografije Izetom Tumbul doveli smo 40 učenika naše škole, djecu uzrasta od 6.do 9.razreda i to učenike koje obično vodimo na ovakve školske časove u prirodi, učenike koji pohađaju predmet „Društvo, kultura i religija“. Međutim ovaj izlet je bio poseban, a nažalost nismo imali veći kapacitet, jer je interes za dolazak u Visoko bio ogroman. Obišli smo tunele Ravne, kao i park „Ravne 2“ i imali smo ogromnu sreću da je ovdje bio dr. Osmanagić koji nam je posvetio svoje vrijeme i zajedno s nama obišao ovaj predivni park. Djeca su bila zaista oduševljena, a nama je žao što nas danas nije bilo puno više. Prvi put smo bili ovdje, a ovo je samo početak, jer sam sigurna da ćemo nastaviti sa ovom praksom, ako ne do kraja ove, onda naredne školske godine sigurno. – kazala nam je direktorica OŠ „Nafija Sarajlić“, Aida Petković.

Učenici su proveli nezaboravno subotnje popodne u Visokom i u prelijepom ambijentu parka „Ravne 2“, a koliko su upoznati s projektom, istraživanjima, kao i sa dr. Semirom Osmanagićem, govore i brojna pitanja koja su imali, a na koja im je dr. Osmanagić strpljivo odgovarao.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 13 maj 2019 08:42

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved