Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NOVI PARKING U KOMPLEKSU RAVNE

Vizija o pretvaranju kompleksa Ravne u zaokruženu turističku destinaciju postaje realnost.

Nakon prošlogodišnjih dogovora načelnice Visokog i tima za Lokalni ekonomski razvoj s predstavnicima Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ o uređenju dijela općinske parcele u parking za autobuse i automobile, uposlenici Fondacije prionuli su na posao.

Očistili su dio šikare i pripremili dva dunuma zemljišta za parking. Kroz šumicu su probili stazu, nasuli je i započeli uklanjanje žbunja, neuglednog rastinja, suhog granja, smeća te šišanje drveća.

U rekordnom roku, do 11. maja 2019., dio parkinga je posut tamponom i prva vozila s gostima našla su se na novom parkingu na Ravnama.  Ovo je još jedna investicija Fondacije za budućnost turizma u Visokom, koja će omogućiti normalno odvijanje saobraćaja i prilikom najvećih posjeta kompleksu Ravne. Puni kapacitet ovog parkinga bit će dvadeset autobusa, te nekoliko desetina kombija i automobila.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 13 maj 2019 09:53

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved