Logo
Print this page

NOVI PARKING U KOMPLEKSU RAVNE

Vizija o pretvaranju kompleksa Ravne u zaokruženu turističku destinaciju postaje realnost.

Nakon prošlogodišnjih dogovora načelnice Visokog i tima za Lokalni ekonomski razvoj s predstavnicima Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ o uređenju dijela općinske parcele u parking za autobuse i automobile, uposlenici Fondacije prionuli su na posao.

Očistili su dio šikare i pripremili dva dunuma zemljišta za parking. Kroz šumicu su probili stazu, nasuli je i započeli uklanjanje žbunja, neuglednog rastinja, suhog granja, smeća te šišanje drveća.

U rekordnom roku, do 11. maja 2019., dio parkinga je posut tamponom i prva vozila s gostima našla su se na novom parkingu na Ravnama.  Ovo je još jedna investicija Fondacije za budućnost turizma u Visokom, koja će omogućiti normalno odvijanje saobraćaja i prilikom najvećih posjeta kompleksu Ravne. Puni kapacitet ovog parkinga bit će dvadeset autobusa, te nekoliko desetina kombija i automobila.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 13 maj 2019 09:53
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved