Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ČEHINJA EVA HAKOVA ZBOG PIRAMIDA PRVI PUT POSJETILA BIH

Posjetioci iz Češke prethodnih godina su bili među najbrojnijim gostima Bosanske doline piramida, a taj trend je nastavljen i u ovoj sezoni, pa je tako rijetkost da ne prođe barem jedan dan bez dragih gostiju iz Češke.

U petak 17.maja u Kompleksu Ravne smo sreli Evu Hakovu, koja je u Visoko i našu zemlju stigla iz glavnog češkog grada Praga. Ovo joj je prvi posjet i prvi dolazak u našu zemlju, a razlog su piramide i pozitivna energija koja iz srca Bosne osvaja cijeli svijet.

- Ovamo sam stigla na nagovor prijatelja koji je već nekoliko puta boravio ovdje i koji mi je nahvalio ovo mjesto. Moj prvi dolazak će trajati desetak dana, a očekivanja se zaista velika. Iako sam tek stigla, imala sam priliku obići Bosansku piramidu Sunca, kao i nevjerovatni Prahistorijski kompleks tunela Ravne. Mjesta su prepuna energije koja se itekako osjeti, sve je magično, a pošto imam i određenih zdravstvenih problema, moram vam priznati da se već osjećam puno bolje i da zaista uživam. – ispričala nam je Eva.

Iako joj je ovo prvi dolazak u našu zemlju, i ranije je imala dodira s našim prostorima, a i čula je za Bosnu i Hercegovinu.

- Pošto sam imala dečka koji je iz Crne Gore, poprilično dobro govorim i jezik, a jezici su vam jako slični, ako ne i isti, samo što nose različite nazive. Za Bosnu i Hercegovinu sam nažalost već i ranije čula, a kažem nažalost, jer je moja spoznaja i saznjanja o ovoj zemlji, bila vezana za ratna zbivanja. Ipak, po dolasku mogu primijetiti da je sve to daleko iz vas, mjesta su predivna, ljudi također, a sve je ispunjeno energijom, tako da zaista uživam i mislim da će ovih deset dana u Visokom biti predivni. – kazala nam je Eva.

Zadnje ažuriranje subota, 18 maj 2019 16:21
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved