Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SUPRUŽNICI KALDŽIJA 2-3 PUTA SEDMIČNO POSJEĆUJU PARK „RAVNE 2“

Bračni par Fatima i Emin Kaldžija iz Visokog, redovni su posjetitelji parka „Ravne 2“ od njegovo otvorenja, a kako su nam kazali, od početka prate razvoj projekta i istraživanja u Visokom i redovni su posjetioci i Bosanske piramide Sunca, kao i Prahistorijskog kompleksa tunela Ravne.

U subotu 18.maja sreli smo ih u još jednom u nizu obilazaka parka „Ravne 2“, a predah koji su pravili iskoristili smo ih i da ih pitamo za njihovo mišljenje o parku koji već sada važi za jedan od najljepših u ovom dijelu Evrope.

- Ovo je zaista predivno mjesto,a sam projekat, u sklopu kojeg se desio i ovaj park, nešto je jako bitno za Visoko, a mi stariji posebno možemo to da potvrdimo, jer se dobro sjećamo na što je ličio ovaj dio Ravni. Mi smo redovni posjetioci od prvog dana, a sedmično barem 2 ili 3 puta dođemo u park da odmorimo i dušu i tijelo i uživamo u ovim ljepotama koje nam je omogućio cijenjeni dr. Osmanagić. – pričaju supružnici Kaldžija.

Oni u blizini parka imaju i vikendicu, ali kako je otvoren park, manje vremena provode na vikendici, a češće su u obilasku parka i uživanju.

- Često nam dođu prijatelji, iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, i naravno odmah im predložimo da obiđu sve ove ljepote. Često smo i u tunelima, iz zdravstvenih razloga, jer zaista nakon ulazaka osjetimo neka poboljšanja. Još nešto ćemo vam reći, naime svaki dolazak iskoristimo i da natočimo vodu sa izvora u parku koju pijemo kod kuće, a onu gradsku smo prestali skroz koristiti. Svježa je, bez hlora i bez bilo kakvih dodataka, tako da osim posjeta parku, iz parka kući uvijek ponesemo svježe vode. – ispričali su nam Fatima i Emin.

Na kraju su se još jednom zahvalili dr. Osmanagiću i timu Fondacije na jednom ovako divnom mjestu, a poslali su i poruku svim posjetiocima, posebno mladim ljudima, da s pažnjom i poštovanjem posjećuju ovo mjesto, te da posebno paze na čistoću i red u parku, za koji kažu da je park svih Visočana, ali i svih ljudi iz naše zemlje i cijelog svijeta.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved