Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

RADNICI FONDACIJE UREĐIVALI LOKACIJE NA BOSANSKOJ PIRAMIDI SUNCA

Pored stalnog dolaska gostiju iz cijelog svijeta, koji u velikom broju posjećuju arheološke i turističke lokacije u Bosanskoj dolini piramida, vrijedni uposlenici Fondacije angažovanu su na stalnom održavanju i uljepšavanju lokacija, sve s ciljem da se gosti što bolje osjećaju prilikom posjeta, te da zadovoljni napuste Visoko i našu zemlju.

U utorak 21.maja radnici Fondacije su bili angažovani na Bosanskoj piramidi Sunca, a radili su redovno održavanje lokacija, kao i nasipanje pijeska po stepenicima koje vode do sondi na Bosanskoj piramidi Sunca.

Na ovaj način su uređene stepenice, kojih je zaista veliki broj i koje vode do svake sonde, a gostima će na ovaj način sam pristup lokacijama biti mnogo lakši i jednostavniji. Pred nama je i udarni dio sezone kada se očekuje i najveći broj posjeta, a od mjeseca juna počinje i ovogodišnja „Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem“, pa će tako gostima, ali i volonterima biti olakšan dolazak na sonde Bosanske piramide Sunca.

Zadnje ažuriranje petak, 24 maj 2019 08:14
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved