Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

UGUR TURK ZBOG RIJETKE BOLESTI ODLUČIO SE NA DOLAZAK U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Proteklih sedam dana u Visokom su boravila dvojice braće, Turci porijeklom, rođeni u Njemačkoj, a sa adresom stanovanja u Španiji, na Ibici. Ufuk i Ugur Turk u Visoko su stigli na preporuku Ugurove djevojke, koja je Bosanska i živi u Njemačkoj, a razlog je Ugurova genetski naslijeđena bolest mišića, za koju su zapadni liječnici kazali kako nemaju lijek.

- Ja sam psihoterapeut, a ovamo smo došli na preporuku bratove djevojke, koja nam je kazala za ovaj projekat, ali i za nevjerovatnu energiju, kao i sama ljekovita svojstva Prahistorijskog podzemnog kompleksa tunela Ravne. Brat boluje od rijetke mišićne bolesti, a liječnici s kojima smo imali kontakt kazali su nam da nam ne mogu pomoći. Ovdje smo stigli prije sedam dana, pa ćemo nazad kući, a brat je za vrijeme ovog kratkog boravka osjetio neka poboljšanja, bolje se osjeća, ispunjeniji je energijom, tako da se imamo namjeru ponovo vratiti ovamo. – kazao nam je Ufuk.

U Bosni i Hercegovini su prvi put, kao i u Visokom, a u toku sedam dana boravka uspjeli su obići neke od lokacija.

- Najviše vremena provodimo u tunelu Ravne, ali smo uspjeli obići i Bosansku piramidu Sunca, kao i Bosansku piramidu Mjeseca i zaista smo jako zadovoljni onime što smo vidjeli. Zadovoljni smo i osobljem Fondacije koje smo upoznali, ali i ljudima koji žive u ovoj zemlji, koji su jako srdačni i prijateljski raspoloženi. Pored Visoko uspjeli smo obići i Sarajevo, a svakako se radujemo i našem narednom dolasku, kada ćemo i duže ostati, a samim tim i još se više zbližiti s ljudima, ali i nadamo se vidjeti i sve ljepote ove zemlje. – kazala su nam braća Turk.

Zadnje ažuriranje petak, 24 maj 2019 08:50
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved