Logo
Print this page

MALIŠANI IZ ŠKOLE U PORJEČANIMA NA IZLETU U PARKU „RAVNE 2“

Najmlađi učenici Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre, odnosno područe škole iz Porječana, u petak 7.juna su proveli dan u prelijepom ambijentu parka „Ravne 2“. U pitanju je bio završni izlet za kraj školske godine, a mališani su uživali u raznim sadržajima parka, dok su u pratnji bile učiteljice Fadila Ganić, Alma Jamaković i Sanela Kulenović.

- Mnogo nas je privatno već dolazilo u ovaj predivni park, sa porodicama i prijateljima, a ovaj put smo se odlučili da tri odjeljenja naših učenika, odnosno njih oko šesdeset, na izlet dovedemo na ovo predivno mjesto, koje se nalazi na području našeg grada. Mališani su zaista uživali u sadržajima koje ovaj park nudi, a i mi smo se provele jako dobro, pošto se radi o jednom zaista sigurnom okruženju, tako da su djeca uživala u predivnoj prirodi, bez blizine automobila ili bilo koje druge opasnosti. Svaka čast dr. Osmanagiću i uposlenicima Fondacije na jednom ovakvom parku, a što se nas tiče, i dalje ćemo nastaviti dovoditi našu dječicu na mjesto koje je prije svega sigurno, čisto, ali i mjesto gdje mogu mnogo toga da nauče. – kazala su nam učiteljice.

Nakon ovog izleta slijedi ljetni raspust, a učenici iz Porječana, kako su nam kazale učiteljice, prvi jesenji izlet će ponovo imati u parku „Ravne 2“.

jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved