Logo
Print this page

GENERAL SAKIB MAHMULJIN: SVI U BOSNI I HERCEGOVINI TREBAMO BITI PONOSNI NA OTKRIĆA U VISOKOM

Armijski general Sakib Mahmuljin u Bosansku dolinu piramida dolazio je mnogo puta, a kako kaže kad god ima priliku u Visoko dovede svoje prijatelje. Tako je bilo i u subotu 8. juna 2019. kada je u Visoko stigao sa generalom Dudakovićem, te prijateljima iz Turske.

- Ovo je mjesto odakle treba poslati poruku skepticima. Ko god je skeptik treba da dođe ovamo, da vidi, da se razuvjeri, a mi smo danas povećali svoje uvjerenje. Naša je obaveza da nastavimo putem koji je otvorio dr. Osmanagić, da pronalazimo, proširujemo i da što veći broj ljudi dođe u Visoko da vidi sve ovo. Moja je poruka da svi oni koji se razmišljaju, da dođu, uvjere se, odnosno podastru ovu novu naučnu argumentaciju. Pozvao bih prije svega Bosance i Hercegovce da dođu i vide šta ima Bosna i Hercegovina i svi trebamo biti ponosni na ova otkrića. Čestitam dr. Osmanagiću, svim članovima Fondacije, kao i onima koji su od početka prepoznali vrijednosti ovog projekta. Ovamo sam često dovodio brojne prijatelje iz BiH, ali i cijelog svijeta i nastavit ću biti redovan posjetilac. – kazao nam je general Mahmuljin.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 10 juni 2019 11:08
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved