Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

AMERIKANAC DARELL WOMACK: SRETAN SAM ŠTO MOGU DATI DIO SEBE I SVOJE ENERGIJE ZA OVAJ PROJEKAT

Amerikanac Darell Womack prevalio je izuzetno dugačak put da bi došao po prvi put u Bosnu i Hercegovinu i u Bosansku dolinu piramida. On je iz Hjustona (Teksas), a kako nam je kazao, dugi niz godina se interesuje za piramide, želi da osjeti njihovu energiju, pa je čak u svom dvorištu u SAD-u, zajedno sa suprugom za sebe napravio malu, plastičnu piramidu. Ipak, ništa se ne može mjeriti sa dolaskom u BiH i radom na otkrivanju najveće piramide na svijetu.

- Za projekat i otkrića sam saznao preko interneta i pregledao sam brojna predavanja, prezentacije i sve vezano za dr. Osmanagića i bosanske piramide. Posebno me oduševilo njegovo razmišljanje, koje i sam dijelim, a to je da danas istina nije popularna, ali kakva god bila, treba da bude dostupna. Što se tiče mojih impresija nakon evo skoro deset dana boravka ovdje, mogu vam reći da sam sretan jer sam dio ovog projekta, fascinantno je iskustvo, znam da je proces promjene dosta spor, da postoje brojni oponenti koji su protiv projekta, ali dr. Osmanagić, ali i svi mi zajedno s njim, radimo protiv tih starih ideja i teorija. To iziskuje mnogo vremena, a ja sam sretan što mogu dati dio sebe i svoje energije za promjene i projekat koji se dešava u Visokom. – kazao nam je Darell.

Darell za sebe kaže da je čovjek koji bježi iz grada i svaki trenutak koristi za boravak u prirodi, a bosanska priroda ga je oduševila.

- Za mene je ovo jako mistično područje. Sva mjesta, sve lokacije imaju neku drugačiju energiju, a te razlike se mogu osjetiti. Magično je biti ovdje, veliko je iskustvo, sretan sam što mogu biti dio ovog projekta, ne samo u fizičkom smislu, kao volonter i neko ko radi, već i u psihičkom, spiritualnom i svakom drugom smislu. Ova priroda koju imate, planine, zelenilo koje nas okružuje, je zaista nevjerovatno i oduševljen sam Bosnom i Hercegovinom, a ako ste me mislili pitati da li ću se ponovo vratiti ovamo, nemam neki tačan plan, ali ono što je sigurno jeste da je ovdje magično i da ću se ponovo definitivno vraćati. – kazao nam je Darell.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 13 juni 2019 13:30

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved