Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

YANNICK ZEOULA U VISOKO STIGAO IZ DALEKE NOVE KALEDONIJE

Vjerovatno ne postoji niti jedna zemlja na svijetu u kojoj se nije čulo za otkriće bosanskih piramida, a također su rijetke zemlje svijeta iz kojih nije bilo posjetilaca u Bosanskoj dolini piramida. Taj trend se nastavlja i dolaskom volontera, a u prvoj grupi ovogodišnje „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ nalazi se Yannick Zeoula, koji je u Bosnu i Hercegovinu stigao čak iz Nove Kaledonije.

- Oduvijek sam imao strast prema piramidama, a također za sebe mogu reći da volim spiritualno, te cijeli život imam želju posjetiti takva mjesta. Za projekat u Bosni sam saznao preko interneta i medija, a u Evropi sam do sada boravio samo u Škotskoj i Francuskoj gdje i studiram, pa sam ovogodišnji boravak u Francuskoj iskoristio i za dolazak u ovu predivnu zemlju. Iskustva su zaista sjajna, a mislim da sam došao u pravo vrijeme, na početku sezone i iako sam ovdje svega nekoliko dana osjećam se kao kod kuće. – ispričao nam je Yannick.

Otkriće piramida, kao i sva pozitivna priča, polako ali sigurno mijenjaju i sliku naše zemlje u svijetu, a tome svjedoči i Yannick.

- Iako sam bio jako mali sjećam se da sam u medijima saznao za rat u vašoj zemlji. Imao sam te neke negativne informacije o Bosni, pa je i sam dolazak bio povezan s time, iako se ja lično nisam plašio, za porodicu je bio pravi šok kada sam im rekao da ću doći ovdje i provesti neko vrijeme. Što se mene lično tiče, zemlja je predivna, ljudi su prijateljski raspoloženi, gostoljubivost se osjeća na svakom koraku i zaista se osjećam kao kod kuće. Imali smo priliku obići i kamene kugle u Zavidovićima, glavni grad Sarajevo, a nakon ovog iskustva definitivno ću se ponovo vratiti ovamo. – kazao nam je Yannick.

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved