Logo
Print this page

YANNICK ZEOULA U VISOKO STIGAO IZ DALEKE NOVE KALEDONIJE

Vjerovatno ne postoji niti jedna zemlja na svijetu u kojoj se nije čulo za otkriće bosanskih piramida, a također su rijetke zemlje svijeta iz kojih nije bilo posjetilaca u Bosanskoj dolini piramida. Taj trend se nastavlja i dolaskom volontera, a u prvoj grupi ovogodišnje „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ nalazi se Yannick Zeoula, koji je u Bosnu i Hercegovinu stigao čak iz Nove Kaledonije.

- Oduvijek sam imao strast prema piramidama, a također za sebe mogu reći da volim spiritualno, te cijeli život imam želju posjetiti takva mjesta. Za projekat u Bosni sam saznao preko interneta i medija, a u Evropi sam do sada boravio samo u Škotskoj i Francuskoj gdje i studiram, pa sam ovogodišnji boravak u Francuskoj iskoristio i za dolazak u ovu predivnu zemlju. Iskustva su zaista sjajna, a mislim da sam došao u pravo vrijeme, na početku sezone i iako sam ovdje svega nekoliko dana osjećam se kao kod kuće. – ispričao nam je Yannick.

Otkriće piramida, kao i sva pozitivna priča, polako ali sigurno mijenjaju i sliku naše zemlje u svijetu, a tome svjedoči i Yannick.

- Iako sam bio jako mali sjećam se da sam u medijima saznao za rat u vašoj zemlji. Imao sam te neke negativne informacije o Bosni, pa je i sam dolazak bio povezan s time, iako se ja lično nisam plašio, za porodicu je bio pravi šok kada sam im rekao da ću doći ovdje i provesti neko vrijeme. Što se mene lično tiče, zemlja je predivna, ljudi su prijateljski raspoloženi, gostoljubivost se osjeća na svakom koraku i zaista se osjećam kao kod kuće. Imali smo priliku obići i kamene kugle u Zavidovićima, glavni grad Sarajevo, a nakon ovog iskustva definitivno ću se ponovo vratiti ovamo. – kazao nam je Yannick.

jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved